Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stina besviken över säsongen Foto: Bildbyrån

Stina Nilsson om framtiden efter tunga säsongen: ”Jag ser absolut minst tre år till”

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson har haft en tung säsong. Skidåkningen har inte funkat som hon velat, men hon har inga planer på att ge upp, tvärtom.

– Jag ser absolut minst tre år till, som jag känner nu vill jag bara satsa mot nästa säsong, säger hon till SVT Sport.

Det fanns stora förväntningar inför säsongen på Stina Nilsson. Hon tog karriärens första pall plats individuellt i slutet av förra och många trodde att hon skulle ta ett kliv till i sin utveckling i år. Men så blev det inte, skytteprocenten har förändrats marginellt, från 74 % till 72 % men det är skidåkningen som inte alls har fungerat som hon velat.

– Speciellt innan jul tycker jag att någonting inte rullade i min åkning, det var någonting som hämmade, det stämde bara inte, säger Stina Nilsson.

Fortsätter minst 3 år till

Stina Nilsson fyller 30 år i sommar och kommer fortsätta flera år till men någon långsiktigt plan som till exempel OS 2026 det har hon inte.

– Jag ser absolut minst tre år till, som jag känner nu vill jag bara satsa mot nästa säsong för det är den jag kan se framför nästippen, säger Stina Nilsson.

– När det är lite motigt tycker jag det är kul att grotta ned mig och tänka; okej nu funkar inte det här, hur löser jag det?

– Jag har inte utvärderat med tränarna men jag har själv några egna reflektioner jag vill ta upp. För det är lite där jag står nu att jag behöver skruva lite grand för att det ska bli rätt, säger Stina Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.