Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Björn Ferry tror på fyra medaljer för Sverige. Foto: Bildbyrån

Björn Ferry om Sveriges medaljchanser i VM: ”Tippar på fyra”

Uppdaterad
Publicerad

VM i Oberhof inleds under onsdagen och mixed-stafettlaget är uttaget inför premiären. Det blev samma lag som på fjolårets OS. Trots stark uppställning är Björn Ferry försiktig om Sveriges chanser.

–  Jag tippar på fyra medaljer, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Hanna Öberg, Elvira Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsilouma går ut i spåret för Sveriges del – densamma som föregående år.

– Det var Linn Persson eller Hanna Öberg det stod mellan, nu blev det Öberg. Det är det starkaste laget och de har störst chans att vinna tycker jag, säger han.

– Men Norge är storfavorit, även om damerna inte är lika starka som herrarna. Det finns bra chans till medalj men att ta guldet, det blir tufft för Sverige.

”Det som är tjusningen”

Efter Hanna Öberg, som startar, följer Elvira Öberg, därefter Ponsiluoma och Samuelsson står för avslutet.

– Det är fler lag som är bra. Det är det som är tjusningen med disciplinen.

Elvira Öberg är tvåa i totala världscupen och är en av medaljhoppen för svensk del.

– Jag vill vara lite försiktig, men jag tippar fyra medaljer för att inte ha för stora förväntningar. Det är viktigt med en bra start. Sprinten på fredag för damerna är nyckeln till medalj, säger han.

SVT sänder mixedstafetten med start klockan 14.15 på SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.