Rysslands Anton Babikov har testats positivt för covid-19. Foto: TT

Coronasmitta i ryska skidskyttelandslaget

Uppdaterad
Publicerad

Världscuppremiären i skidskytte kan bli utan ryska åkare. Det ryska landslaget har drabbats av fyra fall av covid-19, skriver den ryska nyhetsbyrån Tass. Enligt IBU är det nu de finländska myndigheterna som avgör om laget kommer vara representerat i helgens tävlingar i Kontiolax.

Enligt Tass kommer ett beslut om huruvida Ryssland kommer att ha några åkare till start att fattas under torsdagen – efter att nya coronatest har tagits. Nyhetsbyrån skriver att en åkare, Anton Babikov, tillsammans med två läkare och en massör har testat positivt.

Även Frankrike, Rumänien, Moldavien och Lettland har positiva fall av covid-19, och har isolerats, bekräftar Internationella skidskytteförbundet IBU.

”De ansvariga finländska hälsovårdsmyndigheterna har informerats och kommer att besluta om ytterligare förfaranden. Mer information kommer att ges senare”, skriver IBU.

Det svenska alpinlandslaget hamnade den gångna helgen i en liknande sits när en ledare i laget testade positivt på plats i Finland varpå hela laget sattes i karantän. De svenska damerna missade därmed premiärtävlingarna i Levi.

SE MER: Varför bytte Stina Nilsson sport?

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I mars kom nyheten att Stina Nilsson byter sport. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer