Foto: Hanna och Elvira Öberg.

Därför byter Elvira och Hanna Öberg plats i stafetten

Uppdaterad
Publicerad

Med en superspurt förde Elvira Öberg Sverige till en tredjeplats i den senaste stafetten. Men nu gör laget en rockad – Hanna Öberg kör den avslutande sträckan i Oberhof imorgon.

– Båda är superlösningar på sistasträckan, så vi vill bara testa lite andra uppställningar i stafetten, säger huvudtränaren Johannes Lukas till SVT Sport.

Sverige slutade trea när det senast kördes världscupstafett. Då tog Elvria Öberg hand om den fjärde sträckan – och hon spurtade ned tyskan Denise Herrmann på upploppet och knep tredjeplatsen.

– Jag tror att det är många som är livrädda för Elvira på ett slutvarv, konstaderade Johanna Skottheim då.

Men nu väljer alltså Sverige att istället låta Hanna Öberg ta hand om sistasträckan, vilket hon även gjorde när Sverige vann stafetten i Kontiolathi, Finland, under premiärhelgen i december.

– Båda är superlösningar på sistasträckan, så vi vill bara testa lite andra uppställningar i stafetten, säger huvudtränaren Johannes Lukas till SVT Sport.

Ytterligare en förändring mot den senaste stafetten är att Johanna Skottheim saknas. Hon var hängig igår och missade sprinten, nu ersätts hon av Mona Brorsson på den första sträckan. Linn Persson kör andrasträckan.

Så ställer Sverige upp i stafetten

1. Mona Brorsson

2. Linn Persson

3. Elvira Öberg

4. Hanna Öberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.