Sebastian Samuelsson, Martin Ponsiluoma, Linn Persson och Hanna Öberg. Foto: TT

De väntas bli Sveriges lag i mixedstafetten

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag inleds skidskytte-VM med en mixedstafett.

Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma ses som självklara på herrpositionerna.

Efter dagens träning verkar även damplatserna vara fyllda.

– Det är en bra uppställning, säger SVT Sport:s expert Björn Ferry.

Delar av det svenska skidskyttelandslaget är nu på plats i Pokljuka och förbereder sig inför VM.

SVT var på plats på dagens träning. Där var det endast två damer som tränade: Linn Persson och Hanna Öberg. Något som starkt tyder på att de två tar damplatserna i den inledande mixedstafetten.

Linn Persson har hittills varit stark i stafetter samtidigt som till exempel Elvira Öberg hade en tyngre tävling i senaste stafetten i Antholz där hon sköt två straffrundor.

På herrsidan är det på förhand mer eller mindre självklart att Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma tar platserna om de både är friska.

– Det är en bra uppställning. Att det nästan är lite svårt att ta ut lag tyder på en styrka i sig. Är skidformen där har Sverige en bra chans, säger SVT Sport:s expert Björn Ferry.

Nytt upplägg kan gynna Sverige

Stafetten kommer att ha ett nytt upplägg detta mästerskap. Herrarna kommer att köra de två första sträckorna och damerna två sista. Tidigare har herrarna avslutat.

Enligt SVT Sport:s expert Björn Ferry är det därför lite mer svårgissat vem av Samuelsson och Ponsiluoma som tar startsträckan.

– Vi har ju aldrig haft den här ordningen så den är lite svår. Men jag skulle nog sätta Samuelsson på första, säger Ferry.

Det nya upplägget kan vara positivt för Sverige enligt Ferry.

– Det blir en liten twist och det kan jag tycka talar lite mer för Sverige. Jag har hellre Hanna Öberg på sista sträckan än Sebastian Samuelsson som ska gå mot Johannes Thingnes Bö.

KLIPP: Hanna Öberg: ”Har blivit ett år klokare”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.