Nytt SM-guld till Samuelsson – trots fyra bom

Uppdaterad
Publicerad

Sebastian Samuelsson försvarade sitt guld.

Detta på distansen under rullskidskytte-SM i Sollefteå. Samuelssons skytte var svajigt men det var fler som hade det jobbigt i den delen av tävlingen och trots fyra bom räckte insatsen till ett nytt SM-guld.

– I en världscuptävling skulle det inte räcka långt med fyra bom, säger Samuelsson.

Sebastian Samuelsson såg länge ut att ha skjutit bort sig på herrarnas distans över 20 km under SM i rullskidskytte i Sollefteå. Ett svajigt skytte från den svenska skidskyttestjärnan öppnade länge upp för konkurrenterna.

Oskar Brandt ledde fram till det sista skyttet då både Samuelsson och Martin Ponsiluoma som var närmast bakom hade skjutit tre bom var på tre skytten.

Försvarar guldet

Men vid det sista stående skyttet, höll det inte för Brandt. Det slutade med hela fem bom för 26-åringen och chanserna till SM-guldet var fullständigt bortskjutna.

I stället höll Samuelsson – som var snabb på rullskidorna – ihop det, stod endast för en bom i sitt fjärde skytte och kunde försvara sitt distansguld från ifjol.

Samuelsson vann till sist med 1.37 före Tobias Arwidson som plockade silvret och ytterligare åtta sekunder före dagens trea, Martin Ponsiluoma.

– Det är alltid roligt att vinna men i en världscuptävling skulle det inte räcka långt med fyra bom, prestationen kändes medium. Det var ändå en bra genomförare och det har varit en bra tävlingsperiod som varit nu, säger Sebastian Samuelsson efteråt i Expressens sändning.

Toppen i herrarnas distanslopp

1. Sebastian Samuelsson 41.29.5

2. Tobias Arwidson, +1.37.1

3. Martin Ponsiluoma, +1.45.4

4. Victor Olsson, +3.01.6

5. Oskar Brandt, +3.16+8

6. Sebastian Jansson Saadio, +3.33.4

7. Jesper Nelin, +3.44.7

8. Malte Stefansson, +3.45.4

9. Viktor Brandt, +4.06.3

10. Peppe Femling, +4.12.8

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.