Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Dorothea Wierer har haft en mardrömssäsong med fyra sjukperioder. Foto: Alessandro Trovati

Dorothea Wierer om mardrömssäsongen: ”Målet är att inte bli sjuk längre”

Uppdaterad
Publicerad

Dorothea Wierer har upplevt en säsong fylld av sjukdomar. Nu har hon bara en önskan.

– Målet är att inte bli sjuk längre, säger italienskan.

Det är bara två veckor kvar till VM i Nove Mesto och 33-åriga Wierer har inte varit närheten av att visa form. Hittills i vinter har det blivit en 14:e-plats som bäst individuellt.

Det började redan inför säsongsstarten där hon hon tänkte vara med i Norge-premiären i Sjusjöen 11 november men blev sjuk. Sedan dessa har sjukdomsperioderna avlöst varandra och fyra gånger har hon varit sängliggande.

Andra säsonger har hon varit sjuk kanske en gång och årets motgångar har varit påfrestande med två omgångar av hög feber och en gång med en influensa.

”Kanske på grund av att jag blivit äldre”

– Det var väldigt konstigt. Så det har varit många saker på en gång. Men jag har blivit äldre också, så det kanske är på grund av det, säger Wierer och skrattar i NRK:s intervju från Antholz.

Vid VM 2020 i Antholz där också Wierer bor i dalgången vann hon två guld tog två silver. Hon har satt ett slutdatum för sin karriär utan att berätta offentligt om det.

Vid OS i Milano/Cortina 2026 kommer skidskyttet att avgöras i just Antholz så det är en ganska tänkbar slutpunkt för italienskan som vunnit den totala världscupen två gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.