Tiril Eckhoff missar fler tävlingar efter en allvarlig urinvägsinfektion Foto: TT Nyhetsbyrån

Eckhoff svimmade efter våldsamma smärtor

Uppdaterad
Publicerad

Tiril Eckhoff missar norska skidklassikern Blinkfestivalen.
Anledningen är en ihållande urinvägsinfektion som vållat henne stor smärta.
– Jag blev akut illamående, kräktes och sen minns jag inget mer, säger skidskyttestjärnan

Tiril Eckhoff har drabbats av en svår urinvägsinfektion. Den sexfaldige VM-guldmedaljören har redan missat uppmärksammade tävlingen Lysebotn Opp och nu missar stjärnan även fredagens Blinkfestival. I podcasten ”Kant Ut” som hon har tillsammans med landslagskollegan Ingrid Landmark Tandrevold berättar nu skidskytten om dramat bakom frånvaron.

– Jag blev akut illamående, kräktes och sen minns jag inte mer förrän jag vaknar av att Ragnar (landslagets fysioterapeut reds. anm.) räddar mig, säger Tiril Eckhoff.

”Det är en ond cirkel”

Enligt landslagstränaren Sverre Waaler Kaas har Eckhoff återhämtat sig väl efter dramat.

– Det var dramatiskt där och då, men det var väldigt smärtsamt. Det är svårt att föreställa sig men det är en ordentlig infektion som verkligen gör ont. Då säger kroppen stopp och måste ta en paus för att fixa sig lite. Sedan återhämtade hon sig mycket bra och fick sova efteråt, säger Waaler Kaas till NRK.

Tiril Eckhoff säger att de två missade tävlingarna är en försiktighetsåtgärd för att inte riskera fler tävlingar till hösten.

– Det är en ond cirkel, att du får den igen och igen och igen och aldrig blir helt frisk. När allt kommer omkring är det bara tre månader kvar till säsongsstart och jag vill ha bra träning även i framtiden. Jag är inte intresserad av att bli sjuk igen.

ARKIV: Hanna Öberg: ”Gränsar till förtal” (17 februari 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Tiril Eckhoff och Hanna Öberg. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer