Ingrid Landmark Tandrevold och Tiril Eckhoff. Foto: Bildbyrån

Flera stjärnor missar lopp

Uppdaterad
Publicerad

Det skulle vara stjärntätt i Holmenkollen.

Men flera missar dagens rullskidslopp.

– Tråkigt, säger landslagsläkare Lars Kolsrud.

Några timmar före start meddelar norska skidskytteförbundet att både Tiril Eckhoff och Ingrid Landmark Tandrevold inte kommer till start i Holmenkollen skishow. Skidskyttestjärnorna skulle ha kört sprint och jaktstarten.

– Båda har i familjen haft fall av en smittsam sjukdom. Detta måste såklart testas och kontrolleras innan de kan vara i närheten av resten av landslaget. Det är naturligtvis tråkigt, men sådana är reglerna, säger landslagsläkare Lars Kolsrud.

I frånvaron av Eckhoff och Tandrevold, som vann tre respektive ett VM-guld i år, blir Marte Olsbu Röiseland favorit till att vinna rullskidsloppen.

Fler stjärnor missar

Senare under eftermiddagen kom Norska skidförbundet med beskedet om att fler norska stjärnor missar rullskidsloppet. Bland annat Johannes Hösflot Kläbo, Emil Iversen, Håvard Solås Taugböl, Sjur Röthe och Maiken Caspersen Falla.

Förutom skidskytte avgörs längdlopp i Oslo. Först en prolog, och sedan jaktstart.

Holmenkollen skishow börjar klockan 13.05, och sista loppet avgörs klockan vid klockan nio på kvällen.

ARKIV: Tiril Eckhoff säkrade världscupsegern (13 mars 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.