Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tiril Eckhoff berättade om tuffa tiden i februari 2023. Foto: Bildbyrån

Efter hälsoproblemen: Tiril Eckhoff funderar på att lägga av

Uppdaterad
Publicerad

Tiril Eckhoff missar skidskytte-VM på grund av hälsoproblem.

Nu funderar den norska stjärnan på att lägga av.

– Jag är väldigt osäker. Jag är just nu i ett funderarstadie, säger Eckhoff till NRK.

För två år sedan blev Tiril Eckhoff VM-drottning med tre guld i Pokljuka. I år finns hon inte med i den norska truppen som från och med i dag tävlar i Oberhof. Anledningen är att Eckhoff, som haft problem med hälsan, fortfarande lider av sviterna av corona.

I en intervju med norska NRK berättar hon att hon inte kommer att tävla mer den här säsongen. Dessutom finns tankar på att avsluta karriären.

– Jag är väldigt osäker. Jag är just nu i ett funderarstadie eftersom jag kämpat så mycket med min hälsa. Jag funderar fortfarande på vad jag ska göra, om jag orkar köra en säsong till eller om jag ska ”call it a day”, säger Eckhoff.

Hennes svenska konkurrenter lider med henne.

– Det är något man inte önskar någon. Det är tufft att höra att hon är i en sådan situation, säger Elvira Öberg.

”En skugga av mig själv”

Det som talar för en fortsättning är kärleken till sporten, men det finns också saker som talar emot.

– Det är jobbet som måste läggas ner, all träning och kosthållningen. Jag har upplevt nästan allt du kan som elitidrottare. Och jag måste verkligen vara motiverad om jag ska orka lägga ner tiden som krävs. Och jag vet vilken ansträngning det innebär.

32-åringen har, förutom corona, också haft problem med sömnen. Trots att hon orkar träna så är det inte med samma energi som förr.

– Det är lite konstigt att jag inte har den energi jag behöver. Åtminstone när jag alltid varit ett energiknippe, då är det konstigt att vara en skugga av mig själv.

KLIPP: Sverige tror på guldrepris

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.