Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg tog sin andra raka seger. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ny seger för Elvira Öberg – vann jaktstarten i Pokljuka

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg följde upp vinsten i sprinten med att även vinna jaktstarten. 23-åringen sköt felfritt och vann 17 sekunder före tvåan Dorothea Wierer.

– Jag är så stolt över att ha tagit mig hit, det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Elvira Öberg startade först av alla i jaktstarten efter segern i sprinten och jagades närmast av världscupledande Julia Simon som gick ut sju sekunder efter Öberg.

Julia Simon tappade efter en bom i andra skyttet och totalt två bom medan Elvira Öberg höll undan genom felfritt skytte. Svenskan ledde från start till mål och vann 17,6 sekunder före tvåan Dorothea Wierer, som bommade ett skott i tredje skyttet. Trea blev Julia Simon, 22,4 sekunder efter Öberg.

– Skidåkningen var inte perfekt i dag, jag fick slita. Jag är så stolt över det jag gör i dag, att göra ett sådant här lopp med de här benen och att inte bomma ett skott, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Tredje segern den här säsongen

Segern var Elvira Öbergs sjunde i världscupen i karriären och hennes tredje den här säsongen.

– Jag är så stolt över att ha tagit mig hit, det är en dröm som går i uppfyllelse att starta som nummer ett och skjuta fullt. Det här betyder mycket för mig som skidskytt, jag är här för att stanna, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Det här var andra gången den här säsongen som Elvira Öberg fick 20 träff på lika många möjliga, senast var för några veckor sedan i Annecy.

– Det är oerhört starkt. Det är tre kant in i dag och vi ser hur små marginalerna är men det är jättestarkt att göra det igen, säger SVT Sports expert Björn Ferry om Öbergs skytte.

Linn Persson näst bästa svensk

Linn Persson gick ut som sjua, 40 sekunder efter Elvira Öberg, och blev näst bästa svensk då hon klättrade en placering till sjätteplats.

Mona Brorsson slutade på plats 40, Anna Magnusson plats 50 och Johanna Skottheim blev varvad.

Elvira Öberg efter nya succén: ”Är stolt”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.