Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elvira Öberg berättar om formen. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Elvira Öberg om formen: ”Min kropp är trött”

Uppdaterad
Publicerad

Elvira Öberg var besviken efter sin åttonde plats i VM-jaktstarten och hennes form ifrågasätts.

Öberg sa själv att kroppen var trött och SVT:s expert Björn Ferry tror det kan bli tufft att vända formen.

– Det är uppenbart att Elvira inte är i den där supersprudlande toppformen som hon hade hoppats på, säger Ferry.

Elvira Öberg var med och körde hem VM-bronset i den inledande mixedstafetten men spurten på slutet verkar ha tagit hårt på 24-åringen.

– Vi har bra skidor i dag, så det är inte materialet. Jag får verkligen slita för varje meter. Min kropp är trött. Jag tror det beror på att mixedstafetten blev en enorm urladdning. Jag tror att jag inte har lyckats återhämta mig från den, sa Öberg efter jaktstarten.

SVT Sports expert Björn Ferry är också fundersam över hur det såg ut i spåret.

– Det är uppenbart att Elvira inte är i den där supersprudlande toppformen som hon hade hoppats på och som jag trott att hon skulle vara. Åkmässigt hänger hon inte med. Formen finns inte där, det är svårt att veta varför. Men nu är vi långt in i VM så det blir inte så lätt att vända det, säger han.

Men landslagstränaren Johannes Lukas håller inte med.

– Jag håller inte med de som säger att hon haft dåliga åktider. Det var egentligen bara i jaktstarten och där kände hon sig inte så bra. Hon hade en jättebra mixedstafett och en bra sprint. Jaktstarten var inte perfekt men hon fick en rejäl urladdning i mixedstafetten. Nu försöker vi få in mycket energi och ladda om, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.