Björn Ferry. Foto: Bildbyrån

Ferry vill se större fokus på skytteträning

Uppdaterad
Publicerad

Efter att svenska herrarna skjutit bort sig från dagens sprint riktade SVT Sports expert Björn Ferry kritik mot det svenska skyttet. Och menar att det i Sverige läggs för lite tid på skytteträningen.

– Skidåkningen tar en sådan stor del så att de inte kan lägga 25 timmar per vecka på skytte, säger han.

De svenska skidskyttarna har inte haft någon strålande säsong. SVT Sports expert Björn Ferry tror att det krävs mer träning när det gäller skyttet för att de svenska skidskyttarna ska kunna leverera.

– Det är ganska låg nivå på många faktiskt, trots att de håller på med det här professionellt. Men det är för att skidåkningen tar en sådan stor del att de inte kan lägga 25 timmar per vecka på skytte som de skulle kunna göra om de var skyttar, säger han.

Björn Ferry tror att det är det stora fokuset på konditionen och skidåkningen som i slutändan fäller de svenska skidskyttarna.

– Ser man proportionen hur mycket man lägger på konditionsträning jämfört med skyttedelen så är konditionsdelen den stora delen. Och jag tror man skulle kunna komma längre om man kanske under vårarna, lite längre från säsongen, verkligen tränar skytte riktigt ordentligt, säger han.

Klipp: Martin Fourcade kritiserar arrangören

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.