Björn Ferry analyserar Stina Nilssons åktider. Foto: Bildbyrån.

Ferrys förklaring på Stinas åktider

Uppdaterad
Publicerad

Ny tävling – ny besvikelse. Stina Nilssons var återigen långt efter täten i dagens tävling i Arber.

Men resultaten kommer inte som en chock för Björn Ferry som har grävt i Stinas statistik och hittat förklaringen. 

– Det som är mest likt skidskytte är 10 kilometer skejt med individuell start. I den disciplinen har hon inte varit någon världsåkare, säger Björn Ferry i Vinterstudion.

Stina Nilssons internationella skidskyttekarriär har inte börjat bra.

Fredagens fem bom och en 99:e plats blev visserligen till tre bom och plats 69 i dagens tävling, men åktiderna är fortfarande långt ifrån vad man kan förvänta sig av sprintstjärnan.

– Stina är nästan en minut bakom Elisabeth Högberg på 7,5 kilometer och det är mycket. Kanske har hon missat något i analysen innan, säger Ferry, säger SVT:s expert Björn Ferry i Vinterstudion.

Samtidigt kan Ferry har hittat förklaringen till att hon har problem att prestera rent åkmässigt.

– Jag är övertygad om att hon är klart bättre än vad hon har visat de här dagarna, men jag grävde lite i siffrorna. Det som är mest likt skidskytte är 10 kilometer skejt med individuell start. Det har hon åkt fyra gånger i världscupen och har placeringarna 15, 31, 39 och 39. Så i den disciplinen har hon inte varit någon världsåkare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.