Första individuella pallplatsen för Brorsson

Uppdaterad
Publicerad

Hon har länge jagat en pallplats i världscupen.

I Antholz slog Mona Brorsson äntligen till.

Trots två bom lyckades hon ta sig in på en tredjeplats.

Mona Brorsson såg länge ut att ha en chans att ta sin första världscupseger, men efter två sura bom fick hon nöja sig med en tredjeplats till slut, bakom den franska duon Justine Braisaz-Bouchet och Julia Simon. Tredjeplatsen innebär att Brorsson, efter 156 individuella starter, kunde ta sin första pallplats i karriären. Tidigare har hon varit femma som bäst.

– Jag är verkligen jättestolt över dagens prestation och jag känner att jag kan visa andra att inte ge upp. Det går, fasen det går, säger en märkbart rörd Mona Brorsson efter loppet.

Det var dock nära att de kunde bli ett ännu bättre resultat. Brorsson sköt fullt på de två första skyttena och det var inte förrän på det femte skottet på det andra liggande skyttet hon bommade, samma sak skedde sedan på det avslutande stående skyttet.

– Jag känner att det går väldigt bra i början och sen mattas jag av. Men jag känner att med några dagar till på hög höjd så kommer jag kunna prestera på den här höjden. Jag är nöjd med att åka såhär bra.

För de andra svenskorna i tävlingen gick det inte lika bra som för Brorsson. Johanna Skottheim sköt två bom under loppet men var för långsam i spåret och blev 56:a totalt. För Ingela Andersson gick det också tungt. Hon blev 71:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.