Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Johannes Thingnes Bö var irriterad på den franske rivalen Martin Fourcade efter loppet i Pokljuka Foto: TT Nyhetsbyrån

Thingnes Bö irriterad på Fourcade: ”Han ville förstöra för mig”

Uppdaterad
Publicerad

När norrmännen Johannes Thingnes Bö och Vetle Sjåstad Christiansen stressade varandra till var sin bom i det sista skyttet passade fransmannen Quentin Fillon Maillet på att smita förbi och ta säsongens första seger i det soliga Pokljukas masstart över 15 km. Det var irriterat efteråt.

I den grupp på fyra åkare som gjorde upp om pallplatserna bakom Fillon Maillet verkade Martin Fourcade mest inriktad på att bevaka Thingnes Bö, ettan och fyran i den totala världscupen. Det gjorde att Benedikt Doll fick en liten lucka från de övriga.

– Det verkade nästan som om han var mer upptagen av att förstöra för mig än att ta Doll, säger Thingnes Bö irriterat till NRK.

Det var en norsk duell om segern på det sista skyttet. Men både Thingnes Bö och Christiansen (missade sista skottet) svarade för en bom var och fransmännen Quentin Fillon Maillet och Martin Fourcade smet förbi. Thingnes Bö hade 17 sekunder fram till täten från fjärde plats ut på spurtvarvet.

Ingen svensk till start

Fillon Maillet var dock stark i spåret och höll avståndet innan han började fira på upploppet och fyra åkare gjorde upp om de övriga pallplatserna. Benedikt Doll blev tvåa strax före Thingnes Bö.

Ingen svensk hade kvalat in bland de 30 som fick åka masstarten.

Efter det tredje skyttet var Thingnes Bö i täten strax före Christiansen. De hade skaffat sig en lucka på 15 sekunder bakåt. 

Fourcades monstersvit sprack på skott 83

Vid det andra skyttet sköt Thingnes Bö fullt och närmade sig täten och gick ut som femma, 7,9 sekunder efter ledande Fourcade. Det var Fourcades 80:e raka träffade skott i världscupen.

– Han är så säker att det går av sig själv nu, säger SVT Sports expert Helena Ekholm om fransmannens närmast övermänskliga skytte.

Det sprack dock på tredje tavlan i det tredje skyttet. Fourcades svit gick till 82 raka träffade skott. På det 83:e sprack det.

Thingnes Bö drog på sig en bom i det första liggande skyttet och gick ut som 18:e, 21 sekunder efter täten där det var trippelt franskt i toppen med Simon Desthieux, tre bom i andra skyttet, allra överst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer