Foto: Bildbyrån

Lindströms oro: ”Är inte i skick att tävla den närmsta tiden”

Uppdaterad
Publicerad

En inflammerad tand ställde till det för Fredrik Lindström förra veckan. Nu står det klart att svensken inte är redo för att tävla i helgen heller.

– Får nog räkna med att det här kommer ta lite tid, säger han till SVT Sport.

Förra veckan skickades Fredrik Lindström hem inför torsdagens världscuptävling i Pokljuka, det på grund av feber.

– Han har problem med en inflamerad tand, så nu har jag skickat hem honom, förhoppningsvis så ska han vara tävlingsduglig tills nästa vecka, sa förbundskapten Wolfgang Pichler till SVT Sport då.

Men Lindström är fortfarande inte redo att tävla, och åker därmed inte till Hochfilzen i Österrike i helgen som kommer. Det meddelar skidskyttelandslagets tränare Johan Hagström till SVT Sport.

– Han har feber fortfarande så han är inte helt igång med träning. Därför skickar vi ner en ersättare men så fort han känner att han är redo får han komma ner, säger Johan Hagström.

Lindström ersätts av Torstein Stenersen.

Tanden bortopererad

När Fredrik Lindström är redo att ansluta till truppen är i skrivande stund oklart.

– Vi vet inte alls när det kan bli, det kan gå väldigt fort men det kan dröja i alla fall en vecka till. Det är bara att avvakta. Han måste få bestämma själv när han är redo, säger Hagström.

Tanden är dock bortopererad, men Fredrik Lindström berättar att den ställt till det för honom i efterhand.

– Jag har ganska hög feber och känner mig trött, och har ont efter att ha plockat ut den här visdomstanden. Det är väl någon kombo av alltihop. Tanden verkar bråka även fast den är borttagen, säger han till SVT Sport.

– På kvällar och nätter får jag väl 38, 39 graders feber. Jag är inte i något skick att åka iväg och tävla den närmsta tiden. Jag får väl se till att bli fullt frisk nu.

Kan missa fler tävlingar

Enligt Lindström är även nästa världscup, i Nove Mesto precis innan jul, också i fara.

– Den känns också tveksam, det gör den ju. Men det är väl om allt går väldigt bra, så kanske, men tveksamt känns det. Det är så tätt mellan våra tävlingar så det finns inte så mycket att spela på, säger han.

– Jag hoppades att det fort skulle bli bättre när jag fick ut den där tanden, men nu får jag nog räkna med att det här kommer ta lite tid. Det är väl bara att acceptera, jag kan inte göra något annat än att vänta ut det här.

Lindström räknar också med att det tar lite tid att återigen hitta tävlingsformen igen efter sjukdomen.

– Ibland går det väldigt snabbt att komma tillbaka, men nu med ganska många dagar med feber räknar jag med att det kommer vara lite segare än vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.