Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Öberg var överlägsen i SM-sprinten Foto: Pär Bäckström / BILDBYRÅN

Hanna Öberg hade uppvisning trots en avslutande bom

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg tog ett överlägset SM-guld i sprinten i Boden. Det blev trippelt Piteå på pallen med Anna Magnusson och Elvira Öberg som övriga medaljörer.

– Det var på tiden att vi tog en trippel och skönt att få göra det hemma i Norrbotten, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

Hanna Öberg, som sov i sitt gamla flickrum hemma hos föräldrarna, missade lite försmädligt sitt allra sista skott i stående men hade haft bra fart under skidorna och kunde göra en liten segergest när hon skar mållinjen trots att de flesta konkurrenterna var kvar ute på banan.

– Det var synd att det sista skottet slinker ur, det kan inte ha varit en grov bom. Det var en riktigt tuff tävling i dag. Med all nysnö så är det typ inga utförsbackar utan man måste jobba hela tiden, säger Hanna Öberg.

”Hade räknat bort medalj”

Elvira Öberg inledde med tre bom och fick även en bom i stående men jobbade sig med vass skidåkning upp på pallen och gick förbi Anna-Karin Heijdenberg och Mona Brorsson på spurtvarvet.

– Jag hade räknat bort medalj och kände på inskjutningen att jag hade svårt att få med mig huvudet i dag, önskar att jag hade hållit ihop det bättre. Det blev uppförsbacke efter första ligg. Vid SM är det medaljer som räknas och skönt att få till en trippel till klubben, säger Elvira Öberg.

Resultat 7,5 km sprint SM-veckan Boden

1) Hanna Öberg, Piteå, 23.26,1 (1)

2) Anna Magnusson, Piteå, + 1.01,2 (2)

3) Elvira Öberg, Piteå, 1.08,0 (4)

4) Anna-Karin Heijdenberg, Tullus, 1.20,5 (1)

5) Mona Brorsson, Finnskoga, 1.20,7 (1)

6) Johanna Skottheim, 1.42,3 (3)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.