Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Öberg lägger över favoritskapet på Norge inför singelmixedstafetten. Foto: Bildbyrån/SVT

Hanna Öberg inför singelmixedstafetten: ”Norge största favoriten”

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson har redan dubbla VM-medaljer individuellt.

Nu jagar de en ny tillsammans i singelmixedstafetten.

– Jag ser Norge som den största favoriten, de har ändå Johannes (Thingnes Bö). Men jag hoppas ändå att vi kan vara med i fajten, säger Öberg till SVT Sport.

Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson har haft stor framgång i VM så här långt och bildar duon i torsdagens singelmixedstafett.

Trots fyra VM-medaljer ihop är de inte de största favoriterna. Det är i stället Norge, med dominanten Johannes Thingnes Bö och storstjärnan Marte Olsbu Röiseland.

Olsbu Röiseland, som haft sjukdomsproblem under säsongen, avstod onsdagens distanslopp av belastningskäl.

”Hittat ett fint flow”

Hanna Öbergs uppladdning skiljer sig – hon vann distansloppet. Något hon hoppas inte slitit för mycket på kroppen.

– Jag tänker att det här ändå kommer att ge lite energi. De flesta tjejer har tävlat i dag, det är väl bara Marte som inte gjort det. Det kommer nog att vara ganska lika.

Öberg tror på en tajt och fartfylld tävling.

– Vi vet att singelmixed är oerhört tajt. Det är små marginaler och man har inte råd med stora misstag. Men jag och Sebbe har hittat ett fint flow i det här mästerskapet. Vi hoppas kunna rida vidare på det.

Björndalen inför stafetten

Norska skidskyttelegendaren Ole-Einar Björndalen, numera experten på norska TV2, tror att Norge, Sverige, Frankrike och Tyskland kommer att fajtas i toppen.

– Det norska laget är extremt starkt. Marte Olsbu Röiseland har tagit en vilodag i dag så det norska laget är väldigt väl förberett. En fördel för Norge är att Marte är en ganska snabb och säker skytt. Det kan bli spännande, jag tror kanske att Sverige har en chans att slå Norge men det blir väldigt spännande, säger han i SVT:s VM-magasin.

Torsdagens sändning från singelmixedstafetten börjar 14.45 på SVT1 (tävlingen startar 15.10).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.