Kaisa Mäkäräinen vann i Slovenien

Publicerad

Det blev finsk seger i sprinten i Pokljuka. Kaisa Mäkäräinen höll för favorittrycket och vann 14,8 sekunder före italienskan Dorothea Wierer.

Kaisa Mäkaräinen imponerade och efter att ha skjutit fullt i både liggande och stående gick hon i mål, 1 minut och 13 sekunder före då ledande Anastasija Kuzmina.

Den enda kunde hota henne var italienskan Dortohea Wierer, som ledde med 2,6 sekunder före Mäkäräinen efter den sista skjutningen. I mål var Wierer dock 14,8 sekunder efter finskan. Trea blev fransyskan Justine Braisaz, 42.1 sekunder efter.

– Jag sköt bra i dag och min fart i åkningen var också bra. Men det var svåra förutsättningar och det var nära flera gånger att jag ramlade, säger Mäkäräinen till SVT Sport.

Mona Brorsson bästa svenska

Bragdguldet-vinnaren Hanna Öberg kom inte till start, då hon vaknat upp med halsont. Istället blev Mona Brorsson bästa svenska på en 19:e-plats.

– Jag är jättenöjd med åkningen och topp 15 var ett personligt mål i dag och det var nära.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer