Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Öbergs gevär undersöks inför masstarten

Inför VM:s avslutande masstart – Öbergs gevär undersöktes sent under lördagskvällen

Publicerad

Hanna Öberg missade fyra skott i det avgörande skyttet i damstafetten. Men en tomhylsa som strulade kostade också värdefull tid. Nu undersöks geväret ytterligare inför söndagens masstart.

Hanna Öberg berättade om incidenten i samband med SVT:s VM-magasin sent på lördagskvällen.

– Vid det tredje reservskottet får jag inte i skottet och inser sedan att tomhylsan från föregående skott ligger kvar. Den måste jag peta bort innan jag får i det sista reservskottet. Och det är klart att jag blir lite stressad av det och får ta någon extra liten sekund innan jag avfyrar det sista reservskottet.

Under tiden som silverlaget besökte VM-studion höll teknikerna på att undersöka geväret. Geväret strulade även vid fredagens mixstafett, som gav ett brons, där en tomhylsa hoppade upp och landade framför siktet i det första skyttet, som slutade med två bom.

– Det måste hon fixa. Det kan ju förstöra, där ska man inte ha det. Någon bör informera henne, sade experten Björn Ferry då.

Öberg tror att någon del kan vara utsliten.

– Eventuellt var det en del som var väl nött i utkastarmekanismen så vi kollar på det. Sedan vet inte jag om vi byter ut den delen eller inte. Dom är och pillar på det nu.

Öberg tror att problemet ska vara avhjälpt till söndagens avslutande masstart, en fin medaljchans för henne.

– Geväret ska vara i trim inför i morgon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer