Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ingrid Landmark Tandrevold leder fortsatt den totala världscupen, men tvivlar ändå på sig själv ibland. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Ingrid Landmark Tandrevold om de jobbiga tankarna: ”Fokuserar på det man inte får till”

Uppdaterad
Publicerad

Ingrid Landmark Tandrevold leder fortsatt världscupen.

Men hon är nära att tappa den, efter ett par jobbiga tävlingar.

Och hon erkänner att pressen och de kritiska frågorna stundtals är jobbiga för henne.

– Det jobbigaste är att man alltid fokuserar på det man inte får till, säger hon.

Ingrid Landmark Tandrevold hade ett stundtals brutalt jobbigt skidskytte-VM, och har även haft några jobbiga världscuptävlingar.

I dag slutade hon ”bara” på 17:e plats efter två bommar, och nu är Lisa Vittozzi – som vann dagens tävling – bara sju poäng efter norskan i sammandraget.

– Just nu känns det inte riktigt som att det står och faller på mig. Det är några andra tjejer som presterat bättre än mig de sista tävlingarna som verkligen har knappat in och jag får bara kämpa på de sista två tävlingarna, säger hon till SVT Sport.

Du är ju en av de bästa i världen. Hur jobbigt blir det ibland, när man vet vad som står på spel, att glömma bort det?

– Bra fråga. Jag tror att det jobbigaste är att man alltid fokuserar på det man inte får till. Och ofta är det ju det man fokuserar på själv också. Det är ju ganska naturligt som elitidrottare, för man vill ju få till det som man inte är bra på.

– Men när är mitt uppe i det så är det ganska lätt att glömma det man är bra på och vad det är som man har tagit en till där man är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.