Dorothea Wierer. Foto: Bildbyrån

Italien imponerade i VM-genrepet

Uppdaterad
Publicerad

Italien övertygade i VM-genrepet med snabbt skytte. I singel-mixstafett slutade det svenska laget med Gabriel Stegmayr och Johanna Skottheim sjua.

Det italienska laget med stjärnorna Lukas Hofer och Dorothea Wirer vann VM-genrepet i Soldier Hollow. Wierer ryckte ifrån Lisa Theresa Hauser på sista sträcka efter att lagen följts åt loppet igenom.

Wierer var som vanligt snabb och stabil i skyttet och Hauser hade ingen chans att haka på i det sista skyttet. Det österrikiska laget tog ytterligare en pallplats och Frankrike kunde ohotat knipa tredjeplatsen.

Det svenska laget lyckades efter bra skytte, de använde bara fyra extraskott, att köra in på en sjundeplats. Det svenska orutinerade laget var näst bäst av alla på skjutvalllen. Men i spåret fanns det mer att önska. De hade sammanlagt 15:e åktid, nästan en och en halv minut bakom Italien som var bäst.

Den svenska VM-truppen är inte på plats i Soldier Hollow utan laddar upp inför VM på hemmaplan och kommer att köra EM i Minsk kommande vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.