Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Jesper Nelin ta SM-guld här Foto: Pär Bäckström / BILDBYRÅN

Jesper Nelin svensk mästare igen – tog hem herrarnas sprint

Uppdaterad
Publicerad

Jesper Nelin försvarar sin SM-titel i sprint från i fjol.

31-åringen sköt fullt och knäckte favoriten Sebastian Samuelsson som slutade fyra.

– Det är klart att jag har en bra grundkapacitet även om det har varit en sämre uppladdning, säger Nelin till SVT Sport.

Viktor Brandt och Jesper Nelin tog kommandot tidigt och duon hade elva respektive tio sekunder ner till trean Henning Sjökvist efter första skyttet. Det största hotet gick dock ut sist i startordningen: Sebastian Samuelsson.

Svenske stjärnan hade tätkänning inför första skyttet men bommade ett skott och gick ut som sexa – 22,7 sekunder bakom ledande Viktor Brandt.

”Det var jobbigt”

I det andra skyttet gick det tyngre för Brandt när han bommade två – vilket öppnade för Nelin och Samuelsson. Den förstnämnde gjorde inga misstag och gick ut i ledning inför slutvarvet – 15,5 sekunder före Henning Sjökvist och 20,9 sekunder framför Sebastian Samuelsson.

Nelin höll undan och är därmed svensk mästare igen.

– Det var jobbigt. Jag har inte haft den bästa uppladdningen direkt. Jag har en bra grund att stå på, det var en bra åkning, säger svenske mästaren till SVT Sport.

HERRARNAS SPRINT 10 KM

1. Jesper Nelin, Östersund IF, 26:42,4

2. Henning Sjökvist, Östersund IF, +0:31,3

3. Oskar Brandt, I 2 IF, +0:51,9

4. Sebastian Samuelsson, I 21 IF, +56,6

5. Viktor Brandt, I 2 IF, +0:57,3

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.