Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Linn Persson om hur länge hon kommer behöva köra med den speciellt framtagna selen. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Linn Persson störs av opererade axeln: ”Tröttare än den friska”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Persson är uttagen till onsdagens stafett.

Men 29-åringen medger att den opererade axeln stör.

– Den är tröttare än den friska axeln, säger hon.

Efter stor succé i fjol med två VM-medaljer opererade Linn Persson i våras sin axel som stört henne i flera år. Nu skjuter hon med en speciellt framtagen sele för att avlasta axeln.

I helgens distanslopp blev det en 15:e-plats för Persson som medger att hon känner av den opererade axeln inför onsdagens stafett.

– Den är tröttare än den friska axeln och behöver tid och återhämtning, säger hon.

Trots det hoppas 29-åringen komma till start, men är inte helt säker.

– I går var den (axeln) väldigt bra och jag kände inte av den. I dag känner jag lite mer men hoppas och tror att det ska vara bra till i morgon. Det är alltid det där att jag inte vet exakt. Det är alltid svårt att sia om, men förhoppningen är att det ska fungera.

Om Persson kommer till start kör hon den andra sträckan. Anna Magnusson inleder medan Elvira Öberg kör sträcka tre och Hanna Öberg sträcka fyra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.