Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Perssons ska undersökas nästa vecka. Först väntar världscupavslutningen i Oslo. Foto: TT

Linn Persson: ”Det blir operation av ljumsken till veckan”

Uppdaterad
Publicerad

Linn Persson ska avsluta världscupsäsongen och sedan ta itu med de skadeproblem som plågat henne hela säsongen. Nästa vecka väntar operation.

– Det blir operation av ljumsken till veckan, säger Persson till SVT Sport.

Redan i säsongsinledningen hade Linn Persson problem med ljumskregionen och fick stå över tävlingar. Efter en hel säsong med framgångrikt tävlande, tre medaljer vid VM i Oberhof, ska nu Persson en gång för alla få ordning på sina skadeproblem som handlar om både ljumske och axel.

– Jag har ”sports hernia” som är en form av försvagning i bukväggen som gör att det inte fungerar som det ska. Jag vill göra det så snart som möjligt och jag tror att konvalescensen kommer att gå fort så att jag kan komma igång med träningen. Även om jag inte kan gå ut och springa på dag ett, säger Persson om ljumsken från Holmenkollen.

Kan även behöva operera axeln

Vad det gäller åtgärder för den krånglande axeln ska hon få mer besked nästa vecka.

– Eventuellt blir det operation där också. Den är instabil och det är svårt att få någon stabilitet i den, att kunna använda den, säger Persson.

Hon kände av problemen redan innan säsongen men tyckte att det var för sent att operera då.

”Skulle jag behöva bryta säsongen innan den ens hade börjat? Vi valde att ändå testa. Det får gå så länge det går och med helt ovärderlig hjälp av teamet har jag hållit ihop hyfsat de allra flesta tävlingarna”, skriver Persson, där hon först berättade med egna ord om nyheten som Radiosporten var först att rapportera om.

Förrvärrades efter distansloppet i VM

Först ska Persson tävla klart i Holmenkollens världscupfinal, där det först är sprint över 7,5 km under fredagen. Kroppen ska hålla ihop till söndagens masstart.

”För att framöver kunna träna och tävla ordentligt, utan grus i maskineriet, behöver den här kroppen lämnas in på verkstaden”, skriver Persson som kommer att undersökas närmare av landslagets medicinska team nästa vecka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.