Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Lisa Vittozzi går i mål. Foto: SVT

Mona Brorsson tappade pallen efter långsam åkning: ”Mjölksyra i benen”

Uppdaterad
Publicerad

Mona Brorsson gick ut som tvåa i jaktstarten över 10 km i Ruhpolding. Hon hade bara en bom men var långsam i spåret och slutade nia efter att ha haft 45:e bästa åktid.

– Det är lite blandade känslor och en niondeplats är ett av mina bättre resultat. Jag är jättenöjd med skyttet men det satt lite mjölksyra i benen. Jag ville mer i huvudet än vad jag hade i benen. Det var en sämre dag, säger Brorsson till SVT Sport.

Trots att det att var en dag emellan sedan hyllningarna efter andraplatsen i sprinten har hon haft svårt att fylla på efter all uppståndelse som uppstod.

– En bom är bra men hon hade inte benen för att hänga med de bästa i dag, säger experten Björn Ferry.

Brorssons bom kom i det första skyttet och hon låg sexa ända fram till det fjärde och sista skyttet. Bakifrån kom Hanna Öberg, också med en bom, och slutade åtta efter att ha gått ut som 27:a. och blev bästa svenska.

Hanna Öberg: ”Ett steg i rätt riktning”

Hanna Öberg blev bästa svenska med sin åttondeplats.

– Det är ett klart steg i rätt riktning. Det var skönt att få till ett bra skytte i dag och det ska jag plocka med mig. Jag ville inte tänka på resultatet utan mer på genomförandet, säger Hanna Öberg.

Bara i spåret tappade Brorsson 1.53,6 på Anamarija Lampic som var snabbast. Svenskan hade 45:e åktid.

I täten inledde ledande Ingrid Landmark Tandrevold med två fulla skytten men bjöd in med en bom och straffrunda på det tredje skyttet.

Vittozzi: ”Vet att jag är en bra sprinter”

Efter det fjärde skyttet gick Tandrevold ut samtidigt med Lisa Vittozzi och Juni Arnekleiv. I den sista backen gjorde Vittozzi ett ryck och blev av med Arnekleiv men Tandrevold kunde glida ifatt utför. Vittozzi kunde sedan vinna spurtstriden.

– Jag kämpade till slutet och vet att jag är en bra sprinter, säger Vittozzi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.