Marte Olsbu Röiseland och Tiril Eckhoff. Foto: Bildbyrån

Norska stjärnan kan lägga av efter succén

Uppdaterad
Publicerad

Marte Olsbu Röiseland är osäker på framtiden som skidskytt.

En höftskada kan vara avgörande.

– Det är många bitar som ska falla på plats, säger Röiseland till norska tidningen Dagbladet.

Norges skidskyttestjärna Marte Olsbu Röiseland vann i helgen den totala världscupen före svenska Elvira Öberg – men nu är hon osäker på framtiden.

– Jag behöver få lite distans till saker, sedan ska jag göra en bedömning av vad som frestar och inte, säger Röiseland till Dagbladet.

31-åringen berättar att hon under flera år har dragits med en belastningsskada i höften vilket har lett till att hon inte har kunnat springa.

”Ett pussel”

I stället har hon ersatt löpningen med cykel- och rullskidträning.

– Att planera för mig är ett pussel i sig, man måste få alla bitar att passa ihop för att det ska få bästa möjliga effekt samtidigt som det ska vara så skonsamt som möjligt för höfterna. Det är många bitar som ska falla på plats. Jag ska börja med det pusslet, inte idag, men kanske om några dagar, säger hon till tidningen.

Marte Olsbu Röiseland åkte hem från OS i Peking, som troligtvis var norskans sista OS, med totalt fem medaljer – tre guld och två brons.

Eckhoff: ”Hoppas inte det”

Även Tiril Eckhoff, en av de främsta norska skidskyttarna, funderat på att sluta efter säsongen. Om så blir fallet är inte klart, säger hon till TV2.

– Jag tror inte det (att jag slutar). Jag hoppas inte det, men tiden får visa.

KLIPP: Björn Ferrys lista – summerar skidskyttesäsongen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.