Ny seger för Johannes Thingnes Bö: ”Var lite nervös”

Uppdaterad
Publicerad

I herrarnas sprint i världscupen i Ruhpolding tog Johannes Thingnes Bö ytterligare en seger. Bäste svensk blev Sebastian Samuelsson, som återigen sköt fullt.

– Fantastiskt kul att få skjuta fullt idag, säger svensken till SVT Sport.

Johannes Thingnes Bö drog på sig en bom, men norrmannen var precis som många gånger tidigare ostoppbar. Böe, som vunnit tre av de fyra sprintar som körts den här säsongen, knuffade därmed ner brodern Tarjei Bö till en andraplats.

Vinnaren var inte helt nöjd att starta så långt bak i sin startgrupp.

– Det var lite speciellt. Jag var lite nervös, men det blev ju en succé. Det är lite speciellt när du ser att många skjuter fullt hus hela tiden. Inför sistarundan tänkte jag ”Det här kan bli väldigt tight”, säger Johannes Thingnes Bö till SVT Sport.

”Fantastiskt kul”

Sebastian Samuelsson inledde med att skjuta fullt i det liggande skyttet. I det stående skyttet satte Samuelsson alla fem igen. Men svensken tappade en del på det sista varvet. Han slutade tia.

– Det var fantastiskt kul att få skjuta fullt idag. Det har känts bra på slutet, säger Samuelsson till SVT Sport.

– Men jag känner att jag inte riktigt orkar ligga i så mycket som jag ska.

Svenska bommar

Jesper Nelin sköt fullt i det liggande skyttet. I det stående skyttet blev det däremot en bom. Nelin slutade 39:a.

Martin Ponsiluoma hade en bom i det liggande skyttet. Även i det andra skyttet blev det en bom, och därmed halkade Ponsilouma ner i resultatlistan. Han slutade 34:a.

Torstein Stenersen bommade två i det första skyttet, men sköt fullt i det andra och slutade 69:a.

Peppe Femling satte fyra träff i det liggande skyttet men hade två missar i det sista skyttet. Femling slutade på plats 92.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.