• Viktigt meddelande:

    Det brinner kraftigt nordväst om Åbuamossen i Hässleholms kommun i området mellan mossen och väg 1940 i väster och väg 1941 i norr. Personer som bor i området bör förbereda sig på evakuering. Evakuerade personer kan bege sig till Hantverksgården i Hästveda, där kommunen har öppnat upp lokalen och personal finns på plats. Läs mer

Hanna Öberg klar för Idrottsgalan

Publicerad

De svenska skidskyttarna är inne i en hektisk tävlingsperiod, även om tävlingarna i Ruhpolding skjutits upp på grund av de stora snömängderna. Hanna Öberg och landslaget ser dock till att hinna med en avstickare till Stockholm och Idrottsgalan på måndag.

– Vi ska åka upp till Stockholm en sväng och vara med på Idrottsgalan, vilket jag tycker är jättekul, säger Öberg till SVT Sport.

Öberg som är nominerad till Jerringpriset och årets prestation är redan garanterad ett pris då hon har vunnit Svenska Dagbladets bragdmedalj.

– Det här sånt man längtat efter och drömt om sen man var liten, säger Öberg glatt.

Skidskyttarna går väldigt sällan på Idrottsgalan eftersom det är under deras hårdaste tävlingsperiod.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer