Wolfgang Pichler är nöjd efter Cas-domstolsutslag. Foto: Bildbyrån

Pichler nöjd efter Cas utslag

Uppdaterad
Publicerad

Svenske landslagstränaren Wolfgang Pichler var tränare i det ryska landslaget under OS i Sotji 2014. Pichler tycker att Cas utslag i dag känns som en upprättelse.
– Det känns bra, både för mig själv, och för alla ryska idrottare som frias, säger Wolfgang Pichler till SVT Sport.

Pichler har tidigare sagt att han är övertygad om att de ryska idrottarna är felaktigt dömda, och att han själv svurit sig fri från anklagelser.

– Det hände något i Sotji, men idrottarna var inte iblandande. Det fanns aldrig några positiva dopningstest då, och jag har inte medverkat till något olagligt. Vi jobbade med rena medel, och jag ville se fakta efter alla anklagelser, men fick aldrig se några, säger Wolfgang Pichler.

Pichler gläds med de idrottare han känner som har blivit frikända av Cas. Men han tror att det kan bli tufft för dem att prestera på OS.

– Jag tror att det blir svårt att prestera på OS. Det här har kostat mycket mentalt, och det blir tufft att förbereda sig så nära OS. Du ska vara riktigt stark om du klarar det. Men däremot tror jag att de är riktigt glada över att ha blivit frikända, det är man om man vinner i en domstol, säger Wolfgang Pichler till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer