Pichler slutar: ”Kan inte fortsätta som nu”

Uppdaterad
Publicerad

Han har närmast blivit ikonförklarad inom svenskt skidskytte.
Men efter VM kommer förbundskaptenen Wolfgang Pichler att lämna sin roll.
– Jag kommer inte jobba som jag gör nu. Det måste jag säga, men kanske något annat i Sverige, säger han till SVT Sport.

Fjolårets OS blev en enda stor succé där medaljerna avlöste varandra. Men efter säsongen, när hans kontrakt går ut, kommer han inte att fortsätta.

– Nej, jag kan inte fortsätta som nu. Det är inte hälsosamt. Det jag har gjort de senaste fyra åren har varit ett helvete. Inte helvete på det sätt att jag inte gillar det, men verkligen intensivt, säger han och fortsätter:

– Jag är 64 år och jag har inte tid att resa till mina barnbarn i Manchester, jag behöver en ny höft, det har verkligen varit hårt. Jag varken vill eller kan göra det här.

Han avslutar därmed som förbundskapten med VM på hemmaplan.

– Nu är jag fokuserad på Östersund. Om jag får ett bra erbjudande som jag gillar – och erbjudandet måste vara bra för min hälsa med – då får jag se. Jag har lite erbjudande från andra nationer men jag vill stanna här.

SVT Sports expert Helena Ekholm förstår hans beslut och hoppas att han får en annan roll inom svenskt skidskytte.

– Han sitter på en otrolig kunskap och erfarenhet som jag absolut tycker att vi ska ta tillvara på, säger hon och tycker processen att välja en ny förbundskapten måste få ta sin tid:

– Det är väldigt svårt att fylla Wolfgangs skor. Jag hoppas man låter det ta lite tid för att hitta den här rätta personen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer