Pichler ”stal” skidåkare – Grip visste inget

Uppdaterad
Publicerad

Rikard Grip, svensk förbundskapten i längdskidåkning, visste inte om att flera skidåkare har värvats över till Wolfgang Pichler nya skidskyttelandslag. – Nej, det visste jag inte, säger han när SVT Sport når honom.

Grip låter en aning fundersam när han får veta om Tiio Söderhielms karriärbyte. Men han är nogrann med att poängtera att han vill hålla sig neutral till det hela.

– Det viktiga i det här är ju att ingen äger någon annan. Individerna måste ju själv välja vad de vill göra. Sedan gäller det att vi på högre nivå, ovanför de aktiva, ska kunna ha en bra dialog och god struktur i hur saker och ting ska vara. Det är olyckligt om det blir en miss i kommunikationen, vi måste kunna ha den öppenheten och ärligheten mellan varandra, det vinner alla på i slutändan, säger Grip om hur det hela har skötts.

Men eftersom du inte visste om det här så kan ju inte kommunikationen ha varit så bra?

– Jag har inte varit med i någon dialog runt de här individerna.

Hade du velat veta?

– Det är väl aldrig fel att man pratar med varandra, det tycker inte jag. Men vi ska ses här under vårkanten, så det kommer att bli bra.

Ni ska ha ett möte med skidskyttarna alltså?

– Ja, vi ska träffas i alla fall och sedan får vi se vad det landar i för diskussioner.

Ett exempel som varit i media är ju Julia Svans eventuella byte till skidskytte. Hon är inte med i skidlandslaget nästa år och är fortfarande aktuell för Pichlers lag. Har det varit någon dialog kring henne?

– Nej, det har det inte varit.

Låter som att dialogen kan bli bättre alltså?

– Ja.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Världscupen i skidskytte

Mer i ämnet