• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industri på Batterivägen i Varberg. Kraftig rök går in mot stan. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Martin Ponsiluoma Foto: TT

Ponsiluoma tvåa i dramatisk masstart

Uppdaterad
Publicerad

Martin Ponsiluoma spurtade in som tvåa i Hochfilzens masstart över 15 km efter stor dramatik. Tysken Arnd Peiffer vann en rysarduell. 

– Jag är så himla glad. Jag tänkte på spurtvarvet att det bara var att köra och hoppades ställa av honom. Men han tog sista kurvan väldigt bra, var stum där och fick ytterkurvan, var långt ut där och jag kunde inte göra så mycket på slutet men är hur nöjd som helst, säger Ponsiluoma till SVT Sport.

I den sista utförskörningen tappade svensken, som drog hårt på spurtvarvet, innerspåret och Arnd Peiffer kunde smita förbi och hålla undan på det korta upploppet.

– När Martin gick ut först siktade jag på att bara hänga med honom. Jag lyckades passera honom i innerkurvan i den sista backen och det betalade sig, säger Peiffer som avstod tävlingar förra helgen.

– Det var en del personliga grejer. Familjen är viktigast av allt så det var inget svårt beslut, säger Peiffer.

Ponsiluoma svarade för personbästa efter två tidigare tredjeplatser i världscupen. I skymundan åkte Sebastian Samuelsson in på åttonde plats efter att ha varit 24:a efter två skytten. 

Ponsiluoma sköt fullt i det fjärde skyttet och gick ut i ledning strax före Arnd Peiffer. Emelien Jacquelin och Benedikt Doll hade en liten lucka fram till tätduon som de aldrig lyckades täta.

”Det var bara att kriga”

Svensken drog hårt på spurtvarvet och hade Peiffer i rygg in mot upploppet.

– Jag tänkte att det bara var att köra och ville inte låta några fler komma in i matchen. Jag ville inte att det skulle bli som igår när jag var precis utanför pallen. Det var bara att kriga det sista jag hade och försöka hålla ifrån, säger Ponsiluoma om taktiken när han gick ut först.

Det var tätt på vallen vid sista skyttet och det gällde att hålla sig kall.

– Jag vårdade verkligen den sista serien och ville verkligen ha ner det sista skottet, säger Ponsiluoma.

Vid det tredje skyttet svarade Ponsiluoma, som hade en bom i första skyttet, för fullt hus och gick ut som tvåa efter Sturla Holm Lägreid.
 

I den totala världscupen leder Johannes Thingnes Bö, sjua i dag efter att ha skjutit bort sig i sista skyttet, på 428 poäng. Samuelsson är trea på 344 och Ponsiluoma nia på 282.

Sammandrag: Så var Ponsiluomas kamp i den dramatiska masstarten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så var Ponsiluomas kamp i den dramatiska masstarten

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer