Tvåan Johannes Thingnes Bö, segraren Alexander Loginov och trean Sebastian Samuelsson vid Oberhofs sprint över 10 km för en vecka sedan. Foto: TT.

Sebastian Samuelsson anklagas för trakasserier av Ryssland

Uppdaterad
Publicerad

Det ryska skidskytteförbundets ordförande Vladimir Dratsjov kommer att ta upp det som han uppfattar som trakasserier av Alexander Loginov med internationella förbundet IBU. Sebastian Samuelsson har ställt sig i frontlinjen mot dopning och speciellt den ryska.
– Han borde inte få vara här, säger Samuelsson om ryssens närvaro i världscupen.

Ryssarna är irriterade över att det ständigt kommer nedsättande kommentarer kring Alexander Loginov som återkom förra säsongen och nu är tvåa i världscupen efter suveräne Johannes Thingnes Bö.

– Vi kommer att prata om trakasserierna av Loginov med IBU, säger Dratasjov till ryska Sport-Express.

Johannes Thingnes Bö, Martin Fourcade och Sebastian Samuelsson med flera har uttalat sig negativt om Loginov som varit avstängd för Epo-dopning.

– Han borde inte få vara här och eftersom han inte ber om ursäkt går det inte att lita på honom, sade Samuelsson till kvällstidningarna efter att han tagit en pallplats i Oberhofs sprint förra helgen.

Fourcade saknar respekt för Loginov

Fourcade har liknande tankar och förklarar att att han inte har någon respekt för ryssen.

Den norske skidskytten Vetle Sjåstad Christiansen tycker att ryssarna har lite väl ömma tår.

– Det är lätt att bli kallad mobbare i dagens sociala medier-klimat men det har hittills inte varit tal om några trakasserier eller mobbning av Loginov. Fourcade har bara varit tydlig med vad han menar, säger Christiansen.

IBU:s svenske ordförande Olle Dahlin har inte hört talas om någon rysk påstötning men välkomnar samtalen om det skulle bli aktuellt, enligt NRK.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer