Det ryska skidskytteförbundet begär att få delta på internationella tävlingar igen. Foto: Bildbyrån

Ryska skidskytteförbundet kräver att deras åkare får tävla igen

Uppdaterad
Publicerad

Ryska skidskyttar är portade från alla internationella evenemang. Nu begär det ryska skidskyteförbundet, i ett brev till internationella skidskytteförbundet, att förbudet ändras.

– Det är idrottarna som lider, även om de inte kan kopplas till det som händer i världen, säger chefen för RBU, Viktor Majgurov, enligt sports.ru.

Det var i mars som det internationella skidskytteförbundet, IBU, kom med beskedet att ryssar och belarusier stoppas från deras tävlingar på grund av Rysslands invasion av Ukraina.

Beslut om man ska förlänga förbudet kommer tas på IBU:s kongress senare denna månad, och nu begär alltså det ryska skidskytteförbundet, RBU, att beslutet ändras.

– Å ena sidan bestrider vi den rättsliga giltigheten för de beslut som fattades mot oss. Å andra sidan vill vi säga att ledarna för IBU först och främst bör tänka på de idrottare vars öde de förbereder sig för att avgöra. Det är idrottarna som lider, även om de inte på något sätt är kopplade till vad som händer i världen. chefen för RBU, Viktor Majgurov, enligt sports.ru.

Majgurov menar att andra sporter tillåter ryska idrottare.

– Vi vill också att IBU-kongressen tittar på andra sporter. Två ryska tennisspelare var i kvartsfinal i US Open nu. Hur har detta påverkat tennisen i världen?, undrar Majgurov.

Lista: Så har Ryssland straffats sportsligt efter invasionen (1 mars 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ryska längdåkare stoppas av Fis. Foto: Bildbyrån

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer