Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sebastian Samuelssons svar på William Poromaas utspel – reagerar på bilden: ”Väldigt rolig” Foto: Bildbyrån/Instagram

Sebastian Samuelsson med kaxigt utspel efter bilden: ”Skulle spöa Poromaa på alla distanser”

Uppdaterad
Publicerad

I SVT Sports ”Kallprat” kallade längdstjärnan William Poromaa skidskytte för ”beigt”. Nu svarar skidskyttets manliga fixstjärna Sebastian Samuelsson.

– Jag tror jag skulle spöa William Poromaa på alla skejtdistanser, säger han till SVT Sport.

Se Sebastian Samuelssons svar i spelaren ovan.

William Poromaas utspel i ”Kallprat” fick ringar på vattnet i skidskyttevärlden.

Den franska stjärnan Quentin Fillon-Maillet delade en bild på sociala medier där man såg Samuelsson och Martin Ponsiluoma bära ut Poromaa från en fest.

Poromaa, på plats på Tour de Ski, berättar själv om reaktionerna:

– Det var lite hets igår på Instagram, så det var lite kul. Hoppas de också tyckte det. Det kändes som att de tog åt sig lite personligen, men jag tycker bara det är kul, säger han.

– Jag tyckte att bilden var väldigt rolig och det tyckte nog han också, säger Samuelsson.

Samuelsson: ”Skulle vara på pallen”

Skidskyttestjärnan är inte särskilt intresserad av att jämföra sporterna egentligen, men tycker sig skönja en viss avundsjuka från längdåkarna.

– Vi har en väldigt välmående sport och jag är väldigt nöjd med det. Det känns som att han är lite frustrerad över att det inte ser likadant ut på längdsidan, säger Samuelsson om Poromaa.

Samuelsson tror att han skulle stå sig bra i skejtloppen i längdskidornas världscup.

– Jag tror att med ett bra lopp kan jag vara på pallen i en skejtdistans. Men jag håller på med skidskytte och jag känner inte att jag behöver åka längdskidor. Det är lite något svenskt att skidåkningen skulle vara lite finare. Att om man skulle prestera på en längdtävling skulle man vara en bättre idrottare, men jag tycker inte det är så det är.

Se ”Kallprat” i SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.