Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det avgörande skyttet i herrarnas jaktstart. Foto: Bildbyrån

Sebastian Samuelsson vann jaktstarten i Östersund

Uppdaterad
Publicerad

Sida vid sida för sista skyttet.

Då bommade Philipp Nawrath och Sebastian Samuelsson varsitt skott och svensken gick klart bäst i spåret och körde hem sin första individuella seger för säsongen.

– Fantastiskt kul, säger Samuelsson till SVT Sport.

Nawrath, som vann sprinten igår, var i ledning hela vägen fram till sista skyttet. Samuelsson halkade lite efter efter två bom i två första liggande skyttet, men tog igen i spåret.

I tredje skyttet sköt Samuelsson fullt och gick ut som tvåa bakom Nawrath, som bommade ett skott i tredje. Därmed var avståndet bara 17 sekunder mellan de båda.

Samuelsson fortsatte ta in tid på tysken så inför det fjärde skyttet var det bara ett fåtal sekunder som skiljde. De båda sköt jämnt med varsin bom, och bommade gjorde även konkurrenterna närmast bakom så Samuelsson gick ut i ledning på slutvarvet.

Där var det aldrig något snack om saken, Samuelsson utökade avståndet med varje stavtag och vann i Östersund, fem sekunder före Nawrath. Samuelssons första individuella pallplats för världscupsäsongen.

– Det är helt otroligt. Han sa det själv innan loppet: Han är starkast, han är bäst och favorit att vinna idag, säger SVT:s expert Björn Ferry.

”Nawrath frös fast”

Samuelsson är själv väldigt nöjd med segern på hemmaplan.

– Jag bommar tre skott men ligger på i serierna, framför allt i stående, det är jag väldigt nöjd med. Jag tror att Nawrath frös fast i sista stå och då tog jag igen sekunderna som jag behövde, säger han till SVT Sport.

Martin Ponsiluoma startade som elva men plockade flera placeringar för en sjätteplats efter två bom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.