Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Sebastian Samuelssons kaosskytte i sista stå Foto: Bildbyrån

Sverige sköt bort medaljchansen – Norge överlägsen vinnare

Uppdaterad
Publicerad

Sverige sköt bort sig.

Chansen på medalj fanns där, men varken Hanna Öberg eller Sebastian Samuelsson fick skyttet att stämma i singelmixedstafetten, så den annars medaljstarka duon fick lämna VM-stadion i Oberhof tomhänta för dagen.

– Det var inte tillräckligt bra idag, säger Sebastian Samuelsson.

Bakom Norge sågs Sverige som en av medaljfavoriterna i singelmixedstafetten. Men för många extraskott – plus en straffrunda, satte krokben på Sverige som slutade på fjärde plats.

– Det är en missräkning, tycker jag, säger SVT:s expert Björn Ferry.

Sverige fick jaga redan från start, med känning på täten.

– I den här tävlingen, när man hamnar lite bakom, så vill man vara lite offensiv. Det är en balansgång med att behålla lugnet och fokuset med viljan att gå framåt. Det är lätt att marginalerna minskar lite när man hamnar i det läget, säger Hanna Öberg till SVT Sport.

”Tråkig dag på jobbet”

Öbergs dag på vallen resulterade i fyra extraskott. Sämre på mattan gick det för Sebastian Samuelsson som behövde fem extraskott under sina tre första skytten och mot slutet när han kunde sno en medalj då Italien svajade och sköt även han fyra bom och tvingades till en straffrunda.

– Det var inte tillräckligt bra idag. Jag har inte rätt rytm idag och blir lite feg och passiv istället för att bara skjuta på. Det var en tråkig dag på jobbet, säger Sebastian Samuelsson till SVT Sport.

Norge, med Marte Olsbu Röiseland och Johannes Thingnes Bö visade klass och tog guldet. Suveränen Thingnes Bö säkrade guldet i sista ståendet skyttet då han satte alla fem. Det var Thingnes Bös femte raka VM-guld. Bakom Norge tog Österrike silver och Italien brons.

Sverige har tagit sex medaljer detta VM, tangerat rekord. Fler chanser att slå rekordet kommer på lördag med stafetter för herrar och damer samt på söndag med masstarter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.