Jesper Nelin överraskade efter mardrömsveckan

Uppdaterad
Publicerad

En vecka instängd på hotellrummet.

Ändå klev Jesper Nelin ut och imponerade i sprinten i Annecy.

– Det gick bra, men kändes inte bra, säger svensken till SVT Sport.

Sjukdom har stört de svenska skidskytteherrarna i veckan. Det syntes under fredagens sprint i franska Annecy, då samtliga svenskar var en bra bit från pallen.

Jesper Nelin var trots allt nöjd efteråt. Han bommade ett skott i liggande och gick i mål som 21:a, drygt en minut efter den norske segraren Johannes Thignes Bö.

– Jag trodde inte att det skulle gå så bra, säger Nelin efteråt.

Han fortsätter:

– Jag har legat på hotellrummet i en vecka och knappt varit utanför dörren. Jag har inte gjort ett skit. Jag körde första hårda passet i dag... och det gick bra, men det kändes inte bra. Kollar man i listan ser det ändå bra ut.

”Blir inte lättare”

Sprintdominanten Sebastian Samuelsson – som vann två av de tre första sprintarna och klev ut som ledare av världs-, sprint- och U25-cupen – bommade ett skott i det liggande skyttet och gick i mål 40 sekunder efter Thingnes Bö.

Även Martin Ponsiluoma har varit sjuk i veckan. Han gick tungt i spåret, bommade tre skott, gick i mål två minuter efter vinnaren och missar nu lördagens jaktstart.

– Jag har inte alls någon fart just nu. Och det blir inte lättare när man skjuter två bom, säger han.

Thingnes Bö vann alltså. Tvåa blev ryssen Eduard Latypov och norrmannen Filip Fjeld Andersen kom trea.

SE MER: Samuelsson långt efter Thingnes Bö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.