Svenskarna långt från pallen i Otepää

Uppdaterad
Publicerad

Det blev inga större svenska framgångar i herrarnas sprint.

Martin Ponsiluoma var på väg mot en bra placering men en miss på det sista skottet förstörde dagen.

Sebastian Samuelsson var aldrig nära pallen med sina två bom – men han knappade ändå in poäng på Emilien Jacquelin, tvåa i den totala världscupen.

Sebastian Samuelsson kämpar för att bli första svenska herråkare bland de tre främsta i världscupen sedan Mikael Löfgren vann säsongen 1992-1993. Inför dagens sprint i estniska Otepää låg svensken på en tredjeplats i totalställningen, drygt 200 poäng från den överlägsna ledaren Quentin Fillon Maillet men med tvåan Emilien Jacquelin inom räckhåll.

Det avståndet har nu minskat, inte till Fillon Maillet som vann tävlingen, men till Jacquelin som sköt hela fyra bom. Samuelsson missade också, men bara två skott – ett i det liggande skyttet, ett i stående och slutade på 18:e plats.

– Det var en bom för mycket. Åkningen kändes ganska bra men jag är lite halvlångt efter ändå, vet inte vad det beror på, säger Samuelsson.

Bakifrån jagar norrmännen Vetle Sjöstad Christiansen och Sturla Holm Lägreid placeringar i totalen och närmar sig Samuelsson efter fina insatser i sprinten.

Martin Ponsiluoma blev bäste svensk i dagens tävling på en tolfte plats. Det såg länge bra ut med ett felfritt och relativt snabbt skytte i liggande. En miss på det avslutande skottet i stående sabbade dock möjligheterna till en pallplacering.

Totalställningen i världscupen

1) Quentin Fillon Maillet, Frankrike, 816 poäng

2) Emilien Jacquelin, Frankrike, 591

3) Sebastian Samuelsson, Sverige, 564

4) Sturla Holm Lägreid, Norge, 543

5) Vetle Sjöstad Christiansen, Norge, 534

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.