Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Öberg och Anna Magnusson gjorde upp. Foto: Bildbyrån/Sportexpressen

Anna Magnusson vann efter sekunddrama – Hanna Öberg sköt bort guldet

Uppdaterad
Publicerad

Anna Magnusson vann SM-guld i sprint efter sekunddramatik. Hanna Öberg jagade men sköt bort sig med två bom i stående skyttet.

– Det är alltid en fjäder i hatten att slå Hanna, säger Magnusson till SVT Sport.

Det blev en dramatisk avslutning på sprinten i Sollefteå. Anna Magnusson startade som tvåa och tog över förstaplatsen när hon gick in i mål. Hanna Öberg jagade men hon sköt två bom i sista skyttet och kom in 6,4 sekunder efter Magnusson som vann SM-guld.

KLIPP: Anna Magnusson vann efter sekunddrama

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anna Magnusson. Foto: Bildbyrån

– Jag är jättenöjd, jag har inte tränat så mycket i veckan så det var lite pang på här och jag tog några extra inskjutningsserier. Det är alltid en fjäder i hatten att slå Hanna, säger Anna Magnusson till SVT Sport.

Hur är det att ladda om efter en lång världscupssäsong?

– Ja, luften går ju som ur en och jag har inte varit jättetaggad på åka nu. Men samtidigt är jag en tävlingsmänniska och vill ju inte göra bort mig på SM och avsluta bra.

Anna Magnusson sköt en bom i sista skyttet men en stark avslutning gjorde att hon säkrade SM-guldet. Efter dubbelt Piteå i topp slutade Johanna Skottheim från Lima Skyttegille trea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.