SM-guld till Stina Nilsson

Uppdaterad
Publicerad

SM-succén fortsätter för Stina Nilsson.

Efter imponerande åkning tog hon hem sprinten och sitt första individuella SM-guld i skidskytte.

– Jag är jättejättejättenöjd, säger Nilsson.

Det har varit ett fint SM för Stina Nilsson. I lördags tog hon hem guldet i singelmixedstafett tillsammans med lagkamraten Tobias Arwidsson och i går blev det en tredjeplats i masstarten – trots hela åtta bom.

– Jag har haft en så bra dag, det har verkligen gått i mitt tempo hela vägen och jag tycker att jag gör det otroligt bra på vallen, säger Nilsson som fortfarande var lite besviken på söndagens insats.

– Jag ville verkligen revanschera mig sen loppet jag gjorde i går, framför allt i stå, jag vill och kan bättre. I dag var jag trygg och jag stannar inte upp trots att det blir en bom, när jag väl börjar gå så går jag för det. Otroligt skönt, jag är bara så glad, säger Nilsson som sköt fullt i liggande och bara hade en bom i det stående skyttet.

Hyllar Kalla

Landslagskompisen Mona Brorsson sköt fullt, men hade ändå ingen chans att rå på Nilsson som gick riktigt snabbt i spåret. Tilda Johansson slutade trea.

– Jag är en helt annan skidskytt nu jämfört med ett år sen, jag tycker bara den här utvecklingen som jag gör är så himla rolig, säger Nilsson som även passade på att hylla Charlotte Kalla.

– Jag tycker att det är slutet på en fantastisk era som hon har bjudit på hon var absolut startskottet för den breda damskidåkning som vi har i dag. det har varit helt fantastiskt att få följa henne både vid sidan och i samma lag, jag lyfter på alla hattar jag har inför hennes karriär och önskar henne ett stort lycka till med vad hon nu tar sig an.

KLIPP: Stina Nilsson: ”Jag är jättenöjd”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.