Tävlingar ställs in för Stina Nilsson. Foto: TT

Stina Nilsson drabbas när alla svenska tävlingar ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare skidstjärnan Stina Nilsson har fått en tuff start som skidskytt.

Coronapandemin har förskjutit IBU-cuptävlandet och nu har även de kommande svenska tävlingarna flyttats på framtiden.

– För henne är det viktigt att jobba vidare med tävlingsrutiner, säger huvudtränare Johannes Lukas till SVT Sport.

Svenska skidskytteförbundet har bestämt att ställa in allt tävlande nationellt fram till den 14 december.

Det innebär bland annat att Jämtland-Härjedalen Cup-tävlingen i Östersund, som skulle ha gått den 5-6 december, och Bodens tävlingar i Sverigecupen den 12-13 december, inte genomförs.

– Vi har flyttat dem på framtiden men inte satt något nytt datum då det är ett osäkert läge, säger generalsekreteraren Rikard Grip till P4 Jämtland.

Inget nytt datum

Detta påverkar de svenska elitåkarna och framför allt den nya skidskytten i landslaget, Stina Nilsson, eftersom hon inte tävlar i världscupen ännu.

– För henne är det viktigt att jobba vidare med tävlingsrutiner, men det kan vi stimulera på träning också. Det är klart att det är lättare om det finns en större tävling men Stina ska inte jämföra sig så mycket med de andra nu i början, så för henne blir det ingen stor förändring, säger huvudtränare Johannes Lukas till SVT Sport.

Stina Nilsson gjorde sin debuttävling som skidskytt den senaste helgen i Idre då hon kom elva i sprinten och 27:a i kortdistans.

Grip säger att träningsverksamheten kan fortsätta om man utför den delvis på egen hand och utifrån de gällande reglerna och restriktionerna som finns.

KLIPP: Därför bytte Stina Nilsson till skidskytte (17 november, 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.