Sverige långt efter – i kaosartad stafett

Uppdaterad
Publicerad

Vi fick se flera fall, ett Österrike som avbröt tävlingen direkt och flera bommade skott.

Ryssland klarade snökaoset i Oberhof bäst och vann damernas stafett.

Sverige var långt efter på en sjundeplats med två straffrundor.

Sverige var på pallen i den senaste stafetten i Hochfilzen.

I dagens snöstorm i tyska Oberhof gick det inte lika bra.

Linn Persson gjorde förvisso en bra förstasträcka, men på de övriga tre sträckorna med Mona Brorsson, Anna Magnusson och Hanna Öberg gick det betydligt sämre.

Brorsson fick en straffrunda, Magnusson likaså och totalt stod laget för två straffrundor och 14(!) extraskott.

”Parodi”

Men det var inte bara svenskorna som hade det tufft. I snökaoset var det flertalet åkare som föll och för österrikes Lisa Theresa Hauser tog det slut fort. Hon ramlade redan innan första skyttet och fick snö i geväret. När hon kom till skjutvallen bytte hon till extrageväret, som inte heller fungerade och som en följd tvingades laget bryta.

Italienskan Nicole Gontier kommer nog också vilja glömma den här stafetten. Hon missade nämligen alla sina skott på det stående skyttet – de fem ordinarie plus tre extraskott.

Som salt i såret blev det även fel i växlingen när Gontier skulle lämna över till Alexia Runggaldier. Runggaldier kom nämligen för sent till växlingen och Gontier fick vänta in henne.

– Det är verkligen parodi, säger SVT-experten Björn Ferry.

Ryssland vann till slut 50 sekunder före Tyskland och Tjeckien åkte in som trea. Sverige blev till slut sjua, över tre minuter bakom vinnarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.