Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Brödralycka på pallen. Johannes Thingnes Bö och storebror Tarjei Bö. Foto: Bildbyrån.

Thingnes Bö hade uppvisning – även brorsan på pallen

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö hade uppvisning i Annceys masstart över 15 km. Han tog täten direkt och ryckte ifrån övrig uppvaktning strax efter första skyttet och behövde sedan aldrig oroa sig trots en bom i det tredje skyttet. Han vinkade till publiken och hasade över mållinjen till synes oberörd.
– Jag tror inte ens att han åkte för fullt, säger SVT Sports expert Helena Ekholm.

– Den här segern smakar lika bra som de andra 42. Det blev en ny fin dag för mig. Som landslag hade vi förmodligen bättre skidor än de andra. Dessutom tror jag att jag hade de bästa norska skidorna, säger Thingnes Bö till NRK.

Fältet sprack upp direkt efter att bröderna Bö tagit täten. Det var Thingnes Bös femte seger för säsongen och 43:e totalt i världscupen. I januari ska han bli pappa och stå över några tävlingar, vilket kommer att bli en lättnad för de övriga. Thingnes Bö vann med 42 sekunder.

– Det var uppluckrat redan till första skyttet, vilket det aldrig brukar vara, och sedan blev det bara större och större avstånd, säger SVT Sports expert Helena Ekholm om den märkliga masstarten där åkarna var långt utspridda. 

Familjelyckan kanske inte var fulländad men storebror Tarjei Bö tog sig också upp på pallen som trea medan de patriotiska hemmafansen, som kommit i stora mängder denna mulna dag, gladdes enormt åt att Emilien Jacquelin blev tvåa.  

Martin Ponsiluoma blev efter visst räknande enda svensken till start. Han hade en tung dag på skjutvallen och noterades för sex bom och slutade 27:a av 30 startande nästan fem minuter efter vinnande Thingnes Bö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer