Foto: Bildbyrån

Tio bom av Stina Nilsson på kortdistansen

Uppdaterad
Publicerad

Stina Nilsson hade det tufft på skjutvallen i dagens kortdistans.

Svenskan bommade 10 av 20 skott och blev 26:a.

– Jag är missnöjd med vad jag presterat på vallen. Men jag är inte en lika stabil skidskytt som resten och jag har förlikat mig med det, säger Nilsson till SVT Sport.

Det blev en elfteplats och totalt tre bom för Stina Nilsson i gårdagens skidskyttedebut i Idre. I dag var förutsättningarna tuffare med dimma och kraftig vind – och det visade sig på vallen.

– Det var luriga förhållanden i dag. Och det är ju något som jag måste öva massor på så det är jättebra att jag får göra det. Men just nu är jag inte nöjd, det finns en hel bank med saker att jobba vidare på, säger Stina Nilsson till SVT Sport.

Nilsson inledde med att bomma fem skott på två första skjutningarna och på det tredje blev det hela fyra.

– Jag hade tre fina skott på första skyttet men två som gick långt ner till vänster och då skruvade jag lite. Men jag tror att jag krånglade till det, jag skulle nog inte varit där och pillat, säger Nilsson.

Nöjd med sista skyttet

Trots missarna på det tredje skyttet samlade hon sig inför det sista där hon satte fyra av fem skott.

– Sista stå är jag nöjd med. Det var kul att få till det. Dessutom kändes åkningen bra så det är jag också nöjd med.

Det blev totalt 10 bom på 20 skott för Nilsson som slutade 26:a, 6,49 efter Hanna Öberg som vann.

– Jag är inte en lika stabil skidskytt som resten, jag har förlikat mig med det. Men det är klart att jag inte är nöjd med vad jag presterar på vallen. Även om jag hade två riktigt dåliga serie i dag är jag peppad på att tävla vidare.

För Nilsson väntar ny tävling redan nästa helg i Östersund.

KLIPP: Hör Stina om sitt distanslopp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.