Torstein Stenersen om karriärens sista lopp: ”Blandade känslor”

Uppdaterad
Publicerad

Torstein Stenersen har gjort karriärens sista tävling.

33-åringen avslutade med att ta brons i dagens single mixedstafett.

– Det är blandade känslor. Det är ju det här jag levt för, säger Stenersen till SVT Sport.

Det blev bara en tävling den här säsongen för Torstein Stenersen som i och med dagens SM-tävling avslutade karriären. I säsongen enda, och karriärens sista tävling knep han ett brons i single mixedstafetten tillsammans med Felicia Lindqvist.

– Det är perfekt, säger han till SVT Sport.

– Den statistiken är väl ändå 100 procent gälland medaljer va, det var skitkul. Medalj är ju alltid roligt och jag kände att jag var osäker på startlinjen men när man väl står där då vill man alltid vara där uppe.

33-åringen, som tävlar för Östersund, sätter punkt för en nästan 20 år lång karriär.

– Det är blandade känslor. Det har varit en lång karriär. Mycket upp och mycket ner men det är ju det här jag har levt för och gjort.

Vilket är ditt bästa minne?

– Jag måste ändå säga när vi vann världscupstafetten i Hochfilzen 2018, det var något speciellt med den dagen. Det var förhållanden, väder och vind. Allt var lika för alla och alla gjorde ett bra jobb. Det var riktigt häftigt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.