Johannes Thingnes Bö planerar att ställa upp i alla sju lopp. Foto: Bildbyrån/Arkiv

Tränaren skeptisk till stjärnans VM-plan

Uppdaterad
Publicerad

Johannes Thingnes Bö siktar på att åka alla sju lopp i skidskytte-VM i Östersund. Men den norske landslagstränaren Siegfried Mazet är skeptisk till upplägget.

– Vi måste vara försiktiga, säger han till NRK .

Säsongens suverän Johannes Thingnes Bö planerar att köra alla sju lopp som går under VM i skidskytte som invigs på onsdag.  Men den norske landslagstränaren Siegfried Mazet är orolig för stjärnans upplägg.

– Jag vet inte hur hans kropp kommer att reagera. Vi måste vara försiktiga. Speciellt med tanke på att stafetten och jaktstarten ligger sist, säger Mazet till NRK.

Thingnes Bö själv är dock övertygad om att hans kropp kommer att klara av det.

– Jag ska köra allt. Jag har gått sex distanser tidigare i mästerskap utan problem och jag är ofta i bättre form i mästerskapen.

Den norske stjärnan tror dock inte att han vinner alla distanser i VM.

– Det är det ingen som har gjort och jag tror inte att någon kommer att göra det. Tre medaljer är ett minimummål för mig, säger han till NRK.

SVT sänder VM i skidskytte med start på onsdag den 6 mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.