Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Persson och Elvira Öberg fick kämpa i spåret och på skjutvallen. Foto: Bildbyrån

Tung dag för Elvira Öberg och Linn Persson: ”Kände det direkt”

Uppdaterad
Publicerad

Tröga ben och svagt skytte.

Det var en dag att glömma med masstarten i Östersund för både Linn Persson och Elvira Öberg.

– Jag kände vid promenaden till stadion imorse att det här kunde bli en tung dag, säger Elvira Öberg till SVT Sport.

Både Linn Persson och Elvira Öberg höll till i bakre delen av fältet under hela loppet, där bommarna kom redan i första skyttet.

– Det var en riktigt tung dag. Det var så jobbigt i spåret, det kände jag direkt redan första varvet. Jag kunde inte alls åka som jag skulle vilja göra. Då hjälper det inte att man tar några extra rundor. Jag hade verkligen behövt skjuta fullt idag och kanske lite till för en bra placering, säger Linn Persson till SVT Sport.

Linn Persson kom på 28:e plats (med 30 startande åkare) och sköt fyra bom. Elvira Öberg kom placeringen framför Persson med samma skyttefacit.

– Jag kände vid promenaden till stadion imorse att det här kunde bli en tung dag. Jag försöker åka lite smart på första varvet men känner att jag får slita. När jag sedan börjar bomma och får åka mer för mig själv känner jag att det inte finns någonting där, säger Öberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.